Madlavning af fisk i en dampovn er så enkel som den er velsmagende. Dampning holder fisken fugtig og fast og er hurtigere og mere ubesværet end du måske tror.
Aromaer, idiotsikker fisk
Generelt anbefales det at gå lidt lavere ned i temperatur, især når det kommer til fiskefileter. Forsøg at holde temperaturen omkring 80 ° C, når du damper fileter på Full Steam. Hvor længe der skal dampes fisk afhænger af ovnens temperatur og fiskens kernetemperatur. Kokkens tip er at bruge et madlavnings-termometer, så du kan følge kernetemperaturen, disse er forskellige afhængigt af fisken.
Der er ikke en eneste bedst fiskefilet til dampning eller den bedste måde at dampe fisk på, prøv at dampe din egen favorit! Et tip er at pakke fiskefilet ind i noget inden tilberedning, fx kål, schweizisk chard eller tang. Du kan også prøve at tilføje nogle krydderier og olie inden indpakning for at få endnu mere smag.
Andre fisk
Hele fisk
Når der til dampende hel fisk bruges Fugtighed Høj eller Fugtighed Medium, forhindrer den blide madlavning fisken i at falde fra hinanden, inden den er færdig i kernen.
Fiske musseline
Når man fremstiller fiske musseline som terriner eller queneller er dampen fantasktisk, da den har en mild påvirkning sammenlignet med kogende vand. Mousseline har en så følsom struktur og med damp falder den ikke fra hinanden eller bliver kedelig af vandet.
Opskrift: Hav aborre i salt skorpe
Ingredienser til to personer
2 hele havaborre (400 gr. Hver), 2 kg aromatisk salt
Ingredienser til aromatisk salt
2 kg groft salt, 1 citron, 10 lyserøde peberkorn (tørret), 20gr blandede aromatiske urter (salvie, rosmarin og timian)
Tilbehør: Emalje bradepande
Serveres med en side skål eller dit valg med fx ristede kartofler og grøntsager
Trin til aromatisk salt:
Vask og tør de aromatiske urter godt, og hak dem.
Bland urterne med saltet, den revne citron (kun den gule del) og de lyserøde peberkorn i en skål.
Placer blandingen på en bradepande og bag den ved 120 ° C med over/under varme i 40 minutter, lad den afkøle.
Trin til havaborre i salt:
Tag fisken, vask dem under rindende vand og tør dem godt.
Spred et lag salt på bunden af bakken, placer havaborren og dæk dem fuldstændigt med resten af det aromatiske salt.
Indstilling af madlavning: Afhængig af din ovn (med eller uden Steamify)
- Damp 130 ° C i 20 min. Niveau: 2 eller
- Fugtighed Høj 130 ° C i 20 min. Niveau: 2
Fantastisk smag er gjort let
Vores ovne med SteamBoost tilbyder tre niveauer af damp. Dedikerede programmer til bagning og ristning samt et program med kun damp til nye niveauer af smag, sprød og fugtig.