Hemmeligheden bag en sprød brødskorpe er damp. Nu kan du få samme resultat derhjemme som på et professionelt bageri ved at bruge de indbyggede funktioner i Electrolux dampovn. Hvilke funktioner din ovn har afhænger af modellen.
Du kan bage med din Electrolux dampovn på flere forskellige måder:
- Dejhævefunktion : Damp skaber det perfekte miljø for at din dej kan at hæve jævnt, hurtigere og blive luftigere
- Brødbagefunktion : Bag perfekt hævet brød med en saftig krumme og sprød skorpe
- Steamify®-funktion : Få en jævnt bagt kage med en blød, saftig krumme med maksimal smag og brunede sprøde kanter
- Manuel indstilling : Indstil dampniveauet for brød- og kagebagning manuelt
Dejhævefunktion
Dejhævefunktionen på din dampovn giver det optimale miljø til hævning af dejen.
- Læg dejen i et fad på første ovnerille. Der er ingen grund til at dække dejen, takket være luftfugtigheden
- Vælg dejhævningsfunktionen og se, hvordan dejen begynder at hæve
- Temperaturen indstilles automatisk til 35°C, hvilket er en passende temperatur til hævning af dej i damp
Brødbagefunktion
Brug Brødbagefunktionen til at tilberede brød og rundstykker med et professionelt resultat i form af sprødhed, farve og skorpe.
Brødbagningsfunktionen:
- Tilføjer damp for at hjælpe dejen til at hæve, og derefter en kombination af damp og varme for at opnå en perfekt gyldenbrun skorpe
- Giver en optimal temperatur og miljø for at aktivere gæren
- Starter ved 180 °C men kan indstilles manuelt efter opskriften på det brød du bager
Steamify® funktion
Hvis din ovn har Steamify®-funktionen, vil den gøre det nemmere end nogensinde før at bage med damp.
- Vælg Steamify® og indstil temperaturen ifølge din opskrift. Baseret på temperaturen indstiller ovnen automatisk dampniveauet for dig
- Når du bruger Steamify®, vil ovnen fortælle dig, hvilke resultater du kan forvente baseret på temperatur, f.eks. at 155-230°C er perfekt til bagning for at give dit brød eller kage en delikat sprød overflade og samtidig med at den er lækkert svampet
- Hvis du indstiller timeren, mens du er på dette temperaturniveau, tænder undervarmen i de sidste par minutter og skaber en sprød bund. Lær mere om, hvordan du bruger Steamify®
Manuel indstilling af dampniveau
Hvis din ovn ikke har funktionen brødbagning eller Steamify®, skal du indstille det ønskede dampniveau manuelt. Når du bager brød eller kage med damp, kan du vælge forskellige luftfugtighedsniveauer – og kombinere med tør varme for en sprød finish. Afhængigt af din ovnmodel kan du have op til fire luftfugtighedsniveauer at lave mad med.
Hvis du har muligheden, skal du vælge:
- Humidity Medium – til bagning af brød og søde deje
- Humidity Low – til tærter, muffins og kiks
Indstil derefter den ønskede temperatur og start bagningen. Afslut med tør varme for en sprødere overflade.
Tips og tricks
- Prøv at opfriske daggammelt brød ved at varme det op med en smule damp i et par minutter. Funktionen Opvarmning med damp, der findes på udvalgte modeller, er optimal til dette.
- Når du bager boller eller små gærbrød, skal du sørge for, at bagepapiret ikke når ud over bagepladen. Det overflødige bagepapir giver et forkert flow i varmluften og giver en skæv varmefordeling
- Brug en konditoriplade med perforerede huller, der hjælper med bedre varmecirkulation. Det gør det nemmere at opnå den perfekte gyldne skorpe. For mere information om tilbehør, besøg vores Webshop
For mere information om din specifikke ovnmodel, se brugsanvisningen. Du kan finde din brugsanvisning her.
Nu hvor du har lært om bagning af brød og kage med damp, kan du her lære endnu mere om, hvordan du laver mad med damp.