Små tip til at reducere madspild

Senest opdateret 01-12-2020 00:57

Problem

  • Reducer madspild
  • Eksempler på opskrifter der hjælper med at minimere madspild

Løsning


Vidste du, at vi smider 1/3 af al den mad vi køber smides ud? Hvad hvis du kunne gøre affald til smag?


Kan madspild undgås?

De to hovedårsager til madaffald er hovedsageligt på grund af vandtab og visne produkter. Dette fører til en ændring af udseendet og en ændring af tekstur i produkterne.

  • 60% af affaldet kan undgås - fødevarer, der kunne have været spist, hvis det var blevet håndteret bedre.
  • 19% er uundgåelig - ting som teposer og kyllingeben.


Opskrifter til reduktion af madaffald

  • Ca. 20% kan klassificeres som muligvis undgåelig. Dette inkluderer den mad, som du ser i nedenstående opskrifter: kartoffelskind, broccolistængler og rødbedeblade.


Disse kan spises og nydes, hvis de er ordentligt tilberedt.
Her nogle eksempler på hvordan dette affald kan forvandles til smag:

Kartoffelskrælschips

Rødbedeblade pesto

Broccoli stilk salat


Praktisk vejledning - bedste betingelser for forskellige typer mad

  • Flyt letfordærvelige ting fra bagsiden af køleskabet til fronten, så ting, der skal bruges først, er mest synlige.
  • Indpak eventuelle genstande med stærk lugt eller højt fugtigheds indhold.
  • Opbevar frugt og grøntsager i  skuffer, hvor fanget fugt hjælper med at bevare fødevarekvaliteten i længere perioder. De fleste frugt og grøntsager skal opbevares ved en lav temperatur og høj luftfugtighed.
  • Pak råt kød og fjerkræ sikkert, så der ikke forekommer lækage og kontaminering af andre fødevarer eller overflader. Alt kød, der skal opbevares længere end to dage, skal fryses.
  • Smør og ost: disse skal placeres i specielle lufttætte beholdere eller indpakkes i aluminiumsfolie eller poser for at udelukke så meget luft som muligt.

Leder du efter et nyt køleskab, der holder dine dagligvarer friske så længe som muligt og hjælper med at reducere madspild?

Oplev vores Electrolux køleskabe og frysere med de rigtige friskhedsteknologier. Spiser du og opbevarer meget kød? Oplev køleskabe med NaturaFresh Zone der holder kød og fisk friskere længere. Oplev køleskabe med ExtraChill der beskytter kvaliteten, smagen og friskheden i f.eks. pålæg og ost.  Elsker du friske, hjemmelavede drikkevarer kolde fra køleskabet? Oplev køleskabe med SpacePlus-flaskeudtræk.

Opdag mere om vores Electrolux køleskabe og frysere her

Skriv en anmeldelse
Skriv en anmeldelse

Din mening er vigtig for os. Vi sætter pris på at du tager dig tid til at skrive, og vi opmuntrer dig til at skrive en anmeldelse som afspejler netop din oplevelse af produktet.