Konserveret, syltede eller dehydreret - en dampovn skaber sunde, velsmagende snacks fra dine yndlingsfrugter og grøntsager.
Bliv snacket
At lave sunde snacks derhjemme er let - vælg bare dine yndlingsfrugter eller grøntsager, der i øjeblikket er i sæsonen. Så bare enten at konserver eller dehydrer dem. Konserverede frugter er fremragende på din morgenmadsgrød eller som en middagssnack. Syltede grøntsager er en godt tilbehør eller som snack før middag. Når du tørrer frugt eller grøntsager får du sunde chips, som alle vil elske.
Konservering eller infusion af frugt og grøntsager
Når du laver marmelade eller pickles, hvorfor så ikke drage fordel af din dampfunktion. Først skal du sørge for at have rene krukker og derefter dampe glassene og låget i fuld damp i 10 minutter. Efter dampning, tag dem ud (de vil være varme!) Og sørg for at få overskydende vand ud ved at lade dem hvile dem på hovedet på en rist.
Det næste trin er at fylde krukken med hvad du vil konserverer - prøv hvad der er i sæsonen, de fleste ting fungerer godt! Når det er fyldt, drej låget på og damp i ovnen. Tiden varierer afhængigt af den opskrift, du laver, men når du hører en kliklyd fra lågene, er det normalt tid til at tage glassene ud af ovnen.
Hvordan konserveres frisk frugt og grøntsager? Der er mange forskellige opskrifter, men en generel regel er at fylde glassene med produkterne (hele eller hakkede), nogle krydderier eller aromastoffer og derefter dække med væske, inden det går i dampovnen.
Fremstilling af dehydreret sund snacks
Når du tørrer frugt og grøntsager, behøver du ikke en dampovn (selvom nogle af vores Electrolux-dampovne har et specielt dehydreringsprogram), men det er en dejlig måde at tilberede sunde snacks, der er enten søde og velsmagende. Nedenfor er en af vores favoritter, men prøv det med hvad du vil, eller hvad der er i sæsonen.
Sådan dehydreres frugt: Æblecrips
2 Granny Smith-æbler, 1 spsk pulversukker
Skær æblerne tyndt med en mandolin.
Læg skiverne på et silikoneark eller et bagepapir.
Strø æblerne med sukkeret og bag dem på 85 ° C (eller brug dehydratiseringsprogrammet) i 1 ½ time. God fornøjelse!
Sprød, gyldenbrun og perfekt fugtig
I SteamCrisp-ovne kombineres regelmæssig varme med damp for at gøre dine retter sprøde og gyldenbrune på ydersiden, mens indersiden er fugtig, mør med næringsstoffer og smag perfekt bevaret.