Gælder
- Dampovne
Løsning
Velkommen til en mere lækker hverdag med damp! Lad os vise dig nogle tip og tricks til, hvordan din dampovn bringer det bedste ud i din madlavning.
Velkommen
Tillykke med din dampovn! Uanset om det er et nyt køb, eller hvis du har haft din dampovn i et stykke tid, er damp en fantastisk tilberedningsmetode. Når du begynder at bruge damp, vil du selv opdage fordelene - men vi vil også introducere dig til hvorfor damp er fantastisk til madlavning til alt fra daglige måltider til snacks, brunch eller middage til speciel lejlighed.
Velkommen til dampens verden!
Vandbeholder
Første ting der er anderledes med en dampovn er, at det koges med damp. Til dette har den brug for en vandbeholder, der skal fyldes med vand for at ovnen kan fungere korrekt. Varmen fra ovnen forvandler derefter vandet til damp.
På Electrolux-dampovne er vandbeholderen placeret i øverste højre hjørne på din dampovn. På nogle SteamBake-ovne, er den placeret i hulrummet på ovnens bund. Uanset hvad, sørg for at fylde den op, inden du begynder at lave mad.
Dampniveauer
En anden ting at bemærke er de forskellige dampniveauer, du kan bruge, når du laver mad, på Electrolux dampovne kaldes de Fuld damp, Fugtighed høj, Fugtighed Medium og Fugtighed lav. Som en generel vejledning er det, hvad de forskellige dampniveauer fungerer godt til:
- Full Steam bruger kontinuerlig damp til sund og smagfuld mad. Ideel til forsigtigt madlavning af ingredienser som grøntsager, ris, couscous og skaldyr (fisk, muslinger og rejer).
- Fugtighed Høj kombinerer varm luft med damp til en delikat madlavning. Ideel til delikate retter som vaniljesovs, flaner og fisk.
- Fugtighed Medium kombinerer varm luft med damp til mad som skal tilberedes langsomt. Ideel til briseret kød eller ristet fisk samt bagning af brød.
- Fugtighed Lav kombinerer varm luft med damp til saftig og sprød mad. Ideel til kød, fjerkræ, fisk, gratin-retter, gryderetter, ristede grøntsager samt bagning af tærter, muffins og kiks.
Damp gør god mad endnu bedre
Gør din favorit mad mere lækker uden ekstra kræfter. Brug damp, når du tilbereder grøntsager, fisk, kød, brød og endda desserter for at få disse sprøde på udvendige sider, fugtig indvendig og fyldt med smag.