Gør dine ferieklassikere endnu mere velsmagende med damp

Senest opdateret 26-10-2020 03:40

Feriesæsonen er en god tid til madlavning! Brug tid i køkkenet sammen med familie eller venner, og nyd lange middage sammen.



Dampende kød

Hvilket kød kan du dampe? Tilberedning i dampovn er godt til forskellige slags kød som skinke, svinekød, oksekød osv. Dampen hjælper fibrene i kødet med at løsne og blive mørt, men uden at makulere fra hinanden. Fjerkræ, såsom kalkun og kylling, er ganske mager, og dampen hjælper med at gøre kødet saftigt og fugtigt. Nedenfor finder du nogle tip og tricks til, hvordan du damper kød derhjemme.


skinke

- For en saftig skinke, skal du starte med at placere skinken direkte på ovnrist med en bakke / bradepande under risten.

- Tilbered skinken med Full Steam 100 ° C med skindet opad, indtil den når 70 ° C kernetemperatur. (Den tid det tager varierer afhængigt af størrelsen på din skinke og hvorfor kernetemperaturen er det bedste). Når den når den rigtige temperatur, skal du tage den ud og lade den afkøle.

- Når den er kølig, skal du skabe skinke med det, du foretrækker. Vi kan godt lide at blande sennep og æggeblommer og når skinken er coatet / smurt, drysse vi med brødmuler.

- Bag derefter i tør luft på 175 ° C, indtil skinken bliver ristet og gylden (det tager bare 5-10 minutter). Dette er en perfekt ret til at tilberede dagen før.




Kalkun

- En fantastisk måde at få kalkun både saftig og sprød på er først at dampe den på Full Steam 100 ° C med fyld.

- Placer et termometer inde ved benet og kog, indtil den når 68 ° C. (Den tid det tager varierer afhængigt af størrelsen på din kalkun, hvorfor kernetemperatur er den bedste måde.)

- Når den når den rigtige temperatur, skal du tage den ud og lade skindet tørre.

- Fedt hele kalkunen med blødt smør, når den er tør, og tilbered de sidste 30 minutter i ovnen med tør luft på 200 ° C, så skindet bliver mørk og sprød. Skær og nyd!


Glaserede ribben eller oksekød

- Begynd med at salte dine ribben eller oksebryst og lad stå natten over.

- Damp på fuld damp 100 ° C i mindst 3-4 timer afhængigt af størrelsen. Ved ribben er det klar, når kødet let begynder at slippe benet. Til bryst er den klar, når du let kan skære igennem kødet med en lille kniv. Lad det køle af. Skær ribbenene mellem knoglerne, eller lad brystet være som det er.

- Lav en glace / glasur med 1 dl brunt sukker, 3dl mørkt øl, 1 spsk. æble cider eddike, 1 spsk. sennep, en knivspids salt og måske en smule chili eller chipotle. Bland sukker og eddike i en gryde og kog op, tilsæt øllet og reducer, indtil konsistensen bliver tyk (ca. 10-15 minutter).

- Glasér kødet og opvarm det i ovnen. Du kan tilberede denne ret dagen før og bare glaserer og varme inden servering.


Sous-vide

Sous-vide er en perfekt tilberedningsmetode til grøntsager. Det er sundere, da mindre næringsstoffer går tabt under tilberedningsprocessen og mere lækker, da du vil forbedre de naturlige smagsoplevelser og få en bedre struktur. Derudover er det en fantastisk måde at bevarer grøntsager på.


Selleri med brunet smør, timian og citronskal

- Skræl og skær selleri i skiver og læg den i vakuumposen sammen med brunet smør, timianstængler, citronskal og en knivspids salt

- Kog 100 ° C i fuld damp i ca. 20-25 minutter. Afkøles og serveres som det er, og kan steges eller grilles


Gulerødder i krydderier og appelsinsaft

- Skræl gulerødderne og læg i vakuumposen sammen med stjerneanis, chili, kanel og en knivspids salt.

- Kog 100 ° C i fuld damp i ca. 15-20 minutter. Afkøles og serveres som det er, og kan steges eller grilles. Brug saften til en sauce eller dressing.


Steam cook som profferne

Lad SteamPro-ovne hæve din dampkogning til pro-niveau. Oplev funktioner, herunder Sous-Vide, Connected Cooking, der gør det muligt at styre din ovn med din smartphone og dampkogningsassistenten Steamify. SteamPro-ovne er klar til at gøre din hverdag mere lækker.


Oplev vores SteamPro-ovne


Skriv en anmeldelse
Skriv en anmeldelse

Din mening er vigtig for os. Vi sætter pris på at du tager dig tid til at skrive, og vi opmuntrer dig til at skrive en anmeldelse som afspejler netop din oplevelse af produktet.