Ærter med mynte og fetaost
Et fleksibelt vegetarisk alternativ
Denne vegetarret kan serveres både som tilbehør eller sauce. Den cremede blanding af ærter og fetaost med et strejf af mynte er en perfekt blanding af friske smagsoplevelser. Bland den med pasta til et komplet vegetarmåltid.
Ingredienser
1 forårsløg, skåret i skiver
2 spsk. olivenolie
4 dl ærter uden bælg (ca. 350 g)
6 mynteblade, revet i små stykker
100 g fetaost, smuldret
Salt
Vand
Sådan gør du
Sautér løg i to spsk. olivenolie ved middelhøj varme. Tilsæt ærterne, en knivspids salt og vand nok til lige akkurat at dække dem. Kog ved høj varme i 2 minutter, tilsæt derefter mynteblade, revet i mindre stykker. Fortsæt kogningen et par minutter til, indtil ærterne er møre. Krydr med sort peber, og tilsæt om nødvendigt mere salt.
Bland med en stavblender, indtil du får en cremet konsistens. Tilsæt fetaosten og rør. Top med olivenolie og lidt flere mynteblade.
Servér sammen med grillet kød, fisk eller i en pastaret.
Opdag flere opskrifter
Følg linket for at se alle vores opskrifter. Lær hvordan du laver alt fra fine middage til lækre kager.