Pain Perdu - Arme riddere

Pain Perdu - Arme riddere

Pain Perdu - Arme riddere

Pain Perdu, måske bedre kendt som arme riddere, var oprindeligt en måde at forvandle gammelt brød til en lækker ret. Blend din pandekagedej grundigt i Explore 7 Blender, og lad brødet ligge i blød, steg derefter til perfektion.

 

Tilberedningstid: 15 minutter

Ingredienser

Tiloversblevne brødskiver
60 g smør (til panden)
50 g demerara
250 g piskefløde
250 g mælk
1 æg
1 æggeblomme
5 g vanillebønnepasta

Sådan gør du

  • Blend dejen sammen i blenderen, og læg brødskriverne i dejen, indtil de bliver bløde.
  • Tag brødskiverne op, og steg dem på panden, til de bliver gyldne.

Vinsammensætning

Pain perdu har en tilbøjelighed til at være ret overdådigt og kalorierigt, men bare så lækkert. Hvorfor ikke servere en hed, alkoholfri ingefærøl til at afbalancere toastens sødme og cremede konsistens. Gode kvalitetsmærker som f.eks. Fever Tree, Fentimans, Belvoir, Bundaberg (0,5 % alkoholindhold) findes i overflod, men du kan selvfølgelig også blande din egn. Servér den frisk, men ikke i for kolde vinglas med stilk. Pain perdu smager som regel bedst varmt, og temperaturkontrasten kan være overraskende.


knive på skærebræt

Andre opskrifter fra Le Cordon Bleu

  • Pandekager med røget laks
  • Pesto
  • Pizza