Ovnbagt farsbrød med flødesauce og kartoffelmos
Tilberedningstid: 45 minutter
Portioner: 6
En af hemmelighederne bag et vellykket farsbrød er tilberedning ved lav varme. Med denne opskrift kan det ikke gå galt. Ved at tilberede farsbrødet i en ovn med dampfunktion kan du være sikker på, at farsbrødet bliver saftigt og lækkert.
Den bedste måde at opvarme et farsbrød på er selvfølgelig at bruge damp og Electrolux ovnens funktion Opvarmning med damp.
Ingredienser
- 400 g rødbede
- 200 g pastinakker
- 2 dl rasp
- 3 dl mælk
- 2 æg
- 2 spsk Dijon sennep, grovkornet
- 1 spsk Worcestershire sauce
- 1 tsk estragon
- 2 tsk salt
- 900 g hakket oksekød
Serveres med:
- 400 g rosenkål
- Kartoffelmos
- Flødesauce
Sådan gør du:
- Skræl rødbeder og pastinakker. Del dem, og læg dem i et ovnfast fad, og damp dem på fuld damp ved 90 grader i 30 minutter.
- Fjern stilkene fra rosenkålene, vask dem grundigt, og skær dem i ½ cm tykke skiver. Fordel rosenkålene på en perforeret bageplade, og sæt dem i ovnen sammen med rodfrugterne, men tag dem ud efter kun 7 minutters dampning. Krydr rosenkålen med salt, og sæt den til side.
- Kom rasp i en stor skål, hæld mælken over, og rør rundt, slå æggene ud i blandingen, og tilsæt krydderierne. Bland, indtil det er glat. Tilsæt det hakkede kød til blandingen, og bland let, og stil den i køleskabet i et stykke tid, mens du venter på rodfrugterne.
- Tag rodfrugterne ud af ovnen, sæt ovnen på Steam Medium og ovntemperaturen på 150°C. Riv rodfrugterne. Bland dem grundigt med det hakkede kød. Brug din håndflade fugtet med koldt vand til at forme farsen til en kugle på ca. 12 cm i diameter på en bageplade.
- Sæt farsbrødet midt i ovnen, stik madlavningstermometeret i farsbrødet, og indstil kernetemperaturen til 60°C. Når farsbrødet er færdigt efter ca. 40 minutter, tager du det ud af ovnen og dækker det til med folie. Lad det hvile i 15 minutter. I mellemtiden varmer du rosenkålene med funktionen Fuld damp.
- Servér farsbrødet med flødesauce, dampede rosenkål og kartoffelmos.
Se andre opskrifter til dampovn
Dampet laks med asiatisk misosauce
Kylling i ovn med sichuanpeber
Dampet laks med citron, asparges og kartofler
Se mere fra Electrolux
-
Opskrifter til dampovne
Her finder du inspirerende og nemme opskrifter til din dampovn.
-
-