Ovnbagt farsbrød med flødesauce og kartoffelmos

Tilberedningstid: 45 minutter
Portioner: 6

Saftig köttfärslimpa med gräddsås och potatismos

En af hemmelighederne bag et vellykket farsbrød er tilberedning ved lav varme. Med denne opskrift kan det ikke gå galt. Ved at tilberede farsbrødet i en ovn med dampfunktion kan du være sikker på, at farsbrødet bliver saftigt og lækkert.

Den bedste måde at opvarme et farsbrød på er selvfølgelig at bruge damp og Electrolux ovnens funktion Opvarmning med damp.

Ingredienser

  • 400 g rødbede
  • 200 g pastinakker
  • 2 dl rasp
  • 3 dl mælk
  • 2 æg
  • 2 spsk Dijon sennep, grovkornet
  • 1 spsk Worcestershire sauce
  • 1 tsk estragon
  • 2 tsk salt
  • 900 g hakket oksekød

Serveres med:

  • 400 g rosenkål
  • Kartoffelmos
  • Flødesauce

Sådan gør du:

  1. Skræl rødbeder og pastinakker. Del dem, og læg dem i et ovnfast fad, og damp dem på fuld damp ved 90 grader i 30 minutter.

  2. Fjern stilkene fra rosenkålene, vask dem grundigt, og skær dem i ½ cm tykke skiver. Fordel rosenkålene på en perforeret bageplade, og sæt dem i ovnen sammen med rodfrugterne, men tag dem ud efter kun 7 minutters dampning. Krydr rosenkålen med salt, og sæt den til side.

  3. Kom rasp i en stor skål, hæld mælken over, og rør rundt, slå æggene ud i blandingen, og tilsæt krydderierne. Bland, indtil det er glat. Tilsæt det hakkede kød til blandingen, og bland let, og stil den i køleskabet i et stykke tid, mens du venter på rodfrugterne.

  4. Tag rodfrugterne ud af ovnen, sæt ovnen på Steam Medium og ovntemperaturen på 150°C. Riv rodfrugterne. Bland dem grundigt med det hakkede kød. Brug din håndflade fugtet med koldt vand til at forme farsen til en kugle på ca. 12 cm i diameter på en bageplade.

  5. Sæt farsbrødet midt i ovnen, stik madlavningstermometeret i farsbrødet, og indstil kernetemperaturen til 60°C. Når farsbrødet er færdigt efter ca. 40 minutter, tager du det ud af ovnen og dækker det til med folie. Lad det hvile i 15 minutter. I mellemtiden varmer du rosenkålene med funktionen Fuld damp.

  6. Servér farsbrødet med flødesauce, dampede rosenkål og kartoffelmos.

Se andre opskrifter til dampovn

Dampet laks med asiatisk misosauce

Kylling i ovn med sichuanpeber

Dampet laks med citron, asparges og kartofler

Cremede flødekartofler

Dampet ørred med urteolie

Kartoffelsuppe med porre

Dampet asparges med broccolini

Sommerlig kartoffelsalat med nye kartofler

Se mere fra Electrolux

  • Damponv opskrifter
    Opskrifter til dampovne

    Her finder du inspirerende og nemme opskrifter til din dampovn.

  • Dampovn
    Dampovn

    Electrolux ovne med dampfunktion giver nye muligheder i køkkenet.

  • Madlavning
    Madlavning

    Gør madlavningen til en leg med vores innovative produkter.