Koge kartofler i dampovn
Tilberedningstid: 30-35 minutter
Portioner: 4
Vidste du, at du kan tilberede kartofler ved hjælp af damp? Når kartoflerne dampes i en dampovn, bliver de ikke vandede på den måde, som kartofler kan blive, når de koges. Hele kartoflen får en flot struktur, og selv skrællen smager godt. Ved at måle kartoflens temperatur under tilberedningen, kan man tage den ud af ovnen, når den optimale temperatur er opnået.
Dampning af kartofler tager ca. 20-30 minutter, og den anbefalede temperatur er 94-95 grader. Se hvordan du gør.
Ingredienser (4 portioner)
- 20 stk. små kartofler
- Olivenolie/smør
- Salt og peber
Sådan gør du:
- Læg de skyllede kartofler på en perforeret bageplade
- Tilbered på Fuld damp ved 95 grader i ovnen ca. 20 min. eller indtil kartoflerne er møre
- Hæld en smule lækker olivenolie over kartoflerne eller tilsæt smør, salt og peber inden servering
Se andre opskrifter til dampovn
Kylling i ovn med sichuanpeber
Dampet laks med citron, asparges og kartofler
Perfekt dampet ørred i dampovn
Se mere fra Electrolux
-
Opskrifter til dampovne
Her finder du inspirerende og nemme opskrifter til din dampovn.
-
-