Koge kartofler i dampovn

Tilberedningstid: 30-35 minutter
Portioner: 4

Ångad potatis

Vidste du, at du kan tilberede kartofler ved hjælp af damp? Når kartoflerne dampes i en dampovn, bliver de ikke vandede på den måde, som kartofler kan blive, når de koges. Hele kartoflen får en flot struktur, og selv skrællen smager godt. Ved at måle kartoflens temperatur under tilberedningen, kan man tage den ud af ovnen, når den optimale temperatur er opnået.

Dampning af kartofler tager ca. 20-30 minutter, og den anbefalede temperatur er 94-95 grader. Se hvordan du gør.


Ingredienser (4 portioner)

  • 20 stk. små kartofler
  • Olivenolie/smør
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Læg de skyllede kartofler på en perforeret bageplade

  2. Tilbered på Fuld damp ved 95 grader i ovnen ca. 20 min. eller indtil kartoflerne er møre

  3. Hæld en smule lækker olivenolie over kartoflerne eller tilsæt smør, salt og peber inden servering


Se andre opskrifter til dampovn

Kylling i ovn med sichuanpeber

Dampet laks med citron, asparges og kartofler

Perfekt dampet ørred i dampovn

Cremede flødekartofler

Dampet aspages og broccolini

Kartoffelsuppe med porre

Sommerlig kartoffelsalat med nye kartofler

Confiteret kartoffel med Sous Vide

Se mere fra Electrolux

  • Damponv opskrifter
    Opskrifter til dampovne

    Her finder du inspirerende og nemme opskrifter til din dampovn.

  • Dampovn
    Dampovn

    Electrolux ovne med dampfunktion giver nye muligheder i køkkenet.

  • Madlavning
    Madlavning

    Gør madlavningen til en leg med vores innovative produkter.