Klassisk crème brûlée i dampovn - Cremet og glat
Tilberedningstid: 45 minutter
Portioner: 4
Crème brûlée - med et glat og cremet fyld og en sprød overflade er det en populær dessert ved middagsselskaber. Med en dampovn kan du tilberede denne elskede klassiker uden brug af vandbad.
Crème Brûlee kan smages til på mange forskellige måder, men i denne opskrift giver Earl Grey te dybde. I stedet for te kan du også smage den til med f.eks. lavendel eller lakrids.
Du kan tilberede crème brûléen i dampovnen dagen før og opbevare den tildækket i køleskabet, indtil det er tid til dessert. Tilføj et sprødt, knasende lag karamel lige inden servering.
Tiloversblevne æggehvider kan bruges til at lave marengs. Lav marengs efter anvisningen, og tilbered den med ovnens marengsstegeprogram. Marengsen kan holde sig i ugevis i et glas med låg i skabet.
Ingredienser
- 3 dl mælk
- 2 spsk Earl Grey løs te
- ½ vaniljestang
- 5 æggeblommer
- ¾ dl fint sukker
- En knivspids salt
- 2,5 dl flødeskum
Til servering:
- 1 dl flormelis
Sådan gør du:
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Hæld mælken i en gryde, og tilsæt teen sammen med vaniljestang og korn. Varm forsigtigt op, lad det koge ved svag varme i et par minutter, og tag det derefter af varmen. Lad mælken trække i 5 minutter.
- Slå æggene ud, og skil blommerne fra. Pisk dem sammen med sukkeret i en mellemstor skål, indtil det er glat, og ikke skummer.
- Fjern vaniljestangen fra mælken. Tilsæt mælken i en tynd stråle til ægge-sukkerblandingen under konstant omrøring, og skrab korn og teblade op fra bunden af skålen. Tilsæt til sidst fløden. Sigt blandingen over i en kande.
- Sæt ovnen på damp: Du kan enten bruge indstillingen Fuld damp eller Budding fra dampovnens forudindstillede program. Indstil temperaturen til 95 °C.
- Hæld brûlée blandingen i formene, og sæt dem i ovnen. Pas på ikke at spilde på formene.
- Damp i midten af ovnen i ca. 45 minutter. Dæk dem til med husholdningsfilm efter dampning, og sæt dem i køleskabet til de er kolde. Tag dem ud af køleskabet lige før servering.
- Ved servering: Dæk overfladen med et tyndt lag rørsukker. Brænd rørsukkeret med en håndbetjent gasbrænder til det smelter og bliver brunt. Det smeltede ristede sukker vil klæbe til den kolde budding og danne en sprød skorpe. Servér med det samme.
BEMÆRK! Hvis du ikke har en håndbetjent gasbrænder, kan du placere desserten i den øverste del af ovnen ved 220°C med grillfunktionen - hold øje med sukkeret for at sikre, at det ikke brænder på.
Se andre opskrifter til dampovn
Dampet laks med asiatisk misosauce
Kylling i ovn med sichuanpeber
Dampet laks med citron, asparges og kartofler
Se mere fra Electrolux
-
Opskrifter til dampovne
Her finder du inspirerende og nemme opskrifter til din dampovn.
-
-