Kartoffel- og porresuppe
Ved at dampe grøntsagerne i en dampovn inden de blendes i suppen, bevares og koncentreres smagen, selv når bouillon tilsættes. Suppen får en fantastisk fin smag, hvor både kartoflerne og porrerne kommer tydeligt til udtryk! Server suppen med nybagt brød til! Se hele opskriften her:
Ingredienser (4 portioner)
- 500 g melede kartofler
- 1 stk. porre
- 1 bundt timian
- 2 dl creme fraiche
- 2 stk. laurbærblade
- 5 dl kyllingebouillon, varm
- 1 spsk. hvidvinseddike
- Salt og peber
- Olivenolie
Sådan gør du:
- Del kartofler og porrer. Gem den grønne del af porrerne til pynt.
- Læg kartofler og porrer på en ovnplade sammen med krydderurter og salt.
- Tilbered ved 95 grader Fuld damp i ca. 20 min. eller indtil kartoflerne bliver bløde.
- Blend de dampede grøntsager sammen med bouillonen i en blender.
- Smag til med creme fraiche, eddike, salt og peber.
- Skær den grønne del af porrerne i tynde skiver. Steg dem hurtigt på en stegepande med olivenolie og salt.
- Hæld suppen i skåle, og top med de blødstegte porrer.
- Afslut med at dryppe lidt olivenolie over suppen.
Se andre opskrifter til dampovn
Kylling i ovn med sichuanpeber
Dampet laks med citron, asparges og kartofler
Perfekt dampet ørred i dampovn
Se mere fra Electrolux
-
Opskrifter til dampovne
Her finder du inspirerende og nemme opskrifter til din dampovn.
-
-