Kartoffel- og porresuppe

Potatis- och purjolökssoppa

Ved at dampe grøntsagerne i en dampovn inden de blendes i suppen, bevares og koncentreres smagen, selv når bouillon tilsættes. Suppen får en fantastisk fin smag, hvor både kartoflerne og porrerne kommer tydeligt til udtryk! Server suppen med nybagt brød til! Se hele opskriften her:

 

Ingredienser (4 portioner)

  • 500 g melede kartofler
  • 1 stk. porre
  • 1 bundt timian
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 stk. laurbærblade
  • 5 dl kyllingebouillon, varm
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • Salt og peber
  • Olivenolie

Sådan gør du:

  1. Del kartofler og porrer. Gem den grønne del af porrerne til pynt.

  2. Læg kartofler og porrer på en ovnplade sammen med krydderurter og salt.

  3. Tilbered ved 95 grader Fuld damp i ca. 20 min. eller indtil kartoflerne bliver bløde.

  4. Blend de dampede grøntsager sammen med bouillonen i en blender.

  5. Smag til med creme fraiche, eddike, salt og peber.

  6. Skær den grønne del af porrerne i tynde skiver. Steg dem hurtigt på en stegepande med olivenolie og salt.

  7. Hæld suppen i skåle, og top med de blødstegte porrer.

  8. Afslut med at dryppe lidt olivenolie over suppen.

 

Se andre opskrifter til dampovn

Kylling i ovn med sichuanpeber

Dampet laks med citron, asparges og kartofler

Perfekt dampet ørred i dampovn

Cremede flødekartofler

Dampet asparges og broccolini

Sommerlig kartoffelsalat med nye kartofler

Confiteret kartoffel med Sous Vide

Se mere fra Electrolux

  • Damponv opskrifter
    Opskrifter til dampovne

    Her finder du inspirerende og nemme opskrifter til din dampovn.

  • Dampovn
    Dampovn

    Electrolux ovne med dampfunktion giver nye muligheder i køkkenet.

  • Madlavning
    Madlavning

    Gør madlavningen til en leg med vores innovative produkter.