Saftig helstegt kylling i ovn med Sichuan peber
Tilberedningstid: 40 minutter
Mængde: 4 personer
Se hvordan du tilbereder perfekt kylling i en ovn med dampfunktion. Kombinationen af damp og varme gør kyllingen mør og saftig og skindet bliver sprødt. Den traditionelle ret med bagt kylling er både spændende og smagfuld med Sichuan peber som hovedkrydderi. Den er relativt mild i smagen, samtidig med at den er både kildrende og let bedøvende.
Server kyllingen med rodfrugter og et godt brød, og lad dine gæster blive overrasket over Sichuan peberens spændende smag. Se opskriften nedenfor.
Ingredienser
- 1 kylling (ca. 1,3 kg)
- Kartofler
- Rødbeder
- Tomater
- Timian
- Gulerod
Marinade/glasur:
- 2 spsk. Sichuan peber
- 1 citron (citronsaft)
- 1/2 dl olivenolie
- 4 fed hvidløg (presset)
- 1 potte frisk timian
- 2 spsk. flydende honning
- 2 spsk. kinesisk soja
Gør som følger:
- Kværn Sichuan peberen, og hak de friske krydderier.
- Bland alle ingredienserne til marinaden sammen, og smag til med salt og peber.
- Gnid hele kyllingen med marinaden. Husk også at gnide marinaden ind under skindet på kyllingen, så hele kyllingen får smag.
- Sæt dampovnen på programmet: Lav damp ved 200 grader.
- Grill kyllingen i dampovnen i ca. 40 minutter, kernetemperatur 75 grader
Tip. Når du køber Sichuan peber, er det vigtigt at læse på emballagen, om kornene stadig er der. Det er nemlig kun den yderste skal på kornene, der skal i maden.
Se mere fra Electrolux
-
Opskrifter til dampovne
Her finder du inspirerende og nemme opskrifter til din dampovn.
-
-