Helstegt kylling i ovn med olivenris
Tilberedningstid: 35 minutter
Portioner: 4
Nogle gange er de bedste hjemmelavede måltider dem, du skal gøre mindst for. Ved at tilberede helstegt kylling i en dampovn får du en saftig kylling med en sprød overflade - ikke mere tør, kedelig kylling! Denne opskrift på helstegt kylling i ovn serveres med olivenris.
Ingredienser
- 1 hel kylling (eller 2 kyllingelår og 2 kyllingebrystfileter)
- 1 dl grønne oliven
- 1 dl Kalamata oliven
- 1 citron
- 2 spsk frisk oregano
- 3½ dl langkornede ris
- 5 dl vand
- 4 skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- Salt og sort peber
Sådan gør du:
- Krydr kyllingen med salt og peber både indvendigt og udvendigt.
- Tænd ovnen med Steamify funktionen på 180 grader, eller brug Steam Low ved samme temperatur.
- Lad oliven dryppe af i en si, skær citronen i skiver, og hak oregano. Fordel risene i et stort ildfast fad, og drys med halvdelen af oreganoen. Læg kyllingestykkerne i fadet med skindsiden opad (eller læg hele kyllingen oven på risene med skindsiden opad). Drys oliven over risene rundt om kyllingestykkerne, læg citronskiver her og der, nogle oven på kyllingen. Hæld vandet i bageformen, og sæt den i ovnen.
- Stik madlavningstermometeret i den tykkeste del af kyllingelåret, men pas på ikke at trykke det helt ind i knoglen, da knoglen bliver hurtigere varm end kødet og kan give en højere temperaturmåling. Brug madlavningstermometeret til at give signal, når kernetemperaturen er 75 grader. Sæt i ovnen og lad den stege i ca. 35 minutter.
- Hak skalotteløg og hvidløg, og sauter dem på en pande, indtil de er bløde, og bland resten af oreganoen i. Tag kyllingen ud af ovnen, tilsæt løgblandingen, og fortsæt med at tilberede kyllingen, indtil den kernetemperaturen er 75°C.
Se andre opskrifter til dampovn
Dampet laks med asiatisk misosauce
Kylling i ovn med sichuanpeber
Dampet laks med citron, asparges og kartofler
Se mere fra Electrolux
-
Opskrifter til dampovne
Her finder du inspirerende og nemme opskrifter til din dampovn.
-
-