Friske rundstykker til morgenmad - med damp

Tilberedningstid: 35 minutter
Antal: ca. 12 rundstykke

Nybakade frukostfrallor

For bageren er damp et værdifuldt redskab i køkkenet. Med damp hæves dejen i optimal luftfugtighed, så din Electrolux dampovn er også en hæveovn! Når du bager brød eller boller i en dampovn, får du en luftig kerne og en sprød skorpe. Og de, der bager med surdej, ved, hvor vigtig dampen er for et vellykket levainbrød.

Findes der noget bedre end friskbagte rundstykker med smør eller frisk flødeost til morgenmad? Med denne opskrift og en dampovn kan du bage luftige rundstykker til f.eks. morgenmad eller brunch.

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 2 dl mælk (eller havremælk)
  • 1 spsk tørgær
  • 5 dl hvedemel + ekstra til æltning
  • 3 dl fuldkornshvedemel
  • ½ dl hvedeklid + et par spiseskefulde til topping
  • ½ dl hørfrømel
  • ½ dl olivenolie
  • 1 ½ tsk salt

Sådan gør du:

  1. Bland vand og mælk i en skål, og varm det op til 42°C. Tilsæt gær og olivenolie, og lad det hæve et stykke tid.

  2. Bland hvedemelet i væsken, og hvis du bruger en køkkenmaskine, skal du sætte en dejkrog i maskinen og begynde at ælte dejen, mens du gradvist tilsætter fuldkornsmel og hvedeklid. Tilsæt derefter hørfrømelet. Ælt i hånden eller på maskine i 10 minutter, og tilsæt derefter salt og olivenolie.

  3. Tænd for ovnens hævefunktion, og sæt skålen i ovnen for at hæve til dobbelt størrelse, ca. 45 minutter.

  4. Vend dejen ud på en melet arbejdsflade. Dejen er ret løs, så drys lidt hvedemel over den for at gøre den lettere at håndtere. Form forsigtigt dejen til en aflang form, skær dejen i 12 stykker, og form dejen til kugler Drys lidt hvedemel og hvedeklid over, dæk med et klæde, og lad dem hæve på køkkenbordet, mens ovnen varmer op.

  5. Indstil ovnen på brødbagningsprogrammet. Vent til ovnen er varm, og sæt så brødene ind i midten af ovnen. Bag i 25 minutter, eller indtil overfladen er pænt brunet. Tag dem ud af ovnen, og lad dem hvile ved stuetemperatur i 10 minutter, før du smager på dem.

Se andre opskrifter til dampovn

Dampet laks med asiatisk misosauce

Kylling i ovn med sichuanpeber

Dampet laks med citron, asparges og kartofler

Cremede flødekartofler

Dampet ørred med urteolie

Kartoffelsuppe med porre

Dampet asparges med broccolini

Sommerlig kartoffelsalat med nye kartofler

Se mere fra Electrolux

  • Damponv opskrifter
    Opskrifter til dampovne

    Her finder du inspirerende og nemme opskrifter til din dampovn.

  • Dampovn
    Dampovn

    Electrolux ovne med dampfunktion giver nye muligheder i køkkenet.

  • Madlavning
    Madlavning

    Gør madlavningen til en leg med vores innovative produkter.