Cremede flødekartofler med Sous Vide!
Klassiske flødekartofler passer godt til en række forskellige hovedretter. Uanset om du serverer grillet kylling, kød, fisk eller grøntsager, vil de klassiske flødekartofler fuldende måltidet. Med sin cremede konsistens og smag fremhæver den de andre smage på tallerkenen og gør hver en bid til en ren nydelse. I denne opskrift laves flødekartoflerne med Sous Vide-programmet i vores dampovn.
Ved at dampe flødekartoflerne i en Sous Vide-pose, bevarer råvarerne al deres naturlige smag. Sous Vide er også en smart måde at optimere tiden på, fordi flødekartoflerne kan forberedes i forvejen, og blot hældes i et ovnfast fad, og brunes i kort tid før servering, så overfladen bliver sprød og gylden.
Ingredienser (4 portioner)
- 500 g faste kartofler i skiver
- 1 gult løg, skåret i skiver
- 2 fed hvidløg
- 1 bundt timian
- 5 dl fløde
- 1 stk. laurbærblad
- 2 dl revet ost, helst lagret
- Salt og peber
Sådan gør du:
- Kog fløden i en gryde, indtil den er kogt ind til 2/3 dele.
- Bland kartoflerne med fløden.
- Tilsæt løg, laurbærblad, hvidløg, salt, peber til blandingen og læg i en vakuumpose med timian.
- Vælg Sous Vide programmet (gælder kun 900 SteamPro-serien), på 95 grader i 1 time.
- Afkøl til servering.
- Ved servering: start ovnen ved 200 grader.
- Åbn posen og hæld blandingen i et ildfast fad.
- Drys ost over og brun i ovnen i ca. 20 minutter, indtil overfladen er gylden.
Tips! Tilberedes med fordel i en vakuumpose, dvs. en forseglet pose, som kan tåle varme og kan genbruges efter den såkaldte Sous Vide-metode.
Se andre opskrifter til dampovn
Kylling i ovn med sichuanpeber
Dampet laks med citron, asparges og kartofler
Perfekt dampet ørred i dampovn
Se mere fra Electrolux
-
Opskrifter til dampovne
Her finder du inspirerende og nemme opskrifter til din dampovn.
-
-