Dampet romanesco med fetacreme
Tilberedningstid: 40 minutter + tilberedning af linsecrumble 45 minutter
Portioner: 4
Dampning er en skånsom og hurtig måde at tilberede grøntsager på. Når de tilberedes med damp, bevarer de bedre deres næringsstoffer, og de får naturligt smukke farver, hvilket gør det nemt at tilføje grøntsager til din kost. Med en dampovn fra Electrolux kan du tilberede en stor mængde farverige grøntsager på mindre end en halv time.
De dampede grøntsager toppes med en lækker og salt fetacreme og drysses med sprødt linsecrumble.
Linsecrumble kan laves dagen før, opskriften giver 1 glas crumble og opbevares i en glaskrukke ved stuetemperatur.
Ingredienser
- 1 græskar
- 1 romanescokål eller broccoli (eller gule og ribbede rødbeder)
- Salt
Fetaostkräm:
- 150 g fetaost
- 200 g flødeost med smag
- ½ dl vand
- 2 spsk mayonnaise
Crumble af linser og valnødder:
- 1 tsk grønne linser
- 60 g pekannødder (eller valnødder)
- 1 tsk olivenolie
- ½ tsk korianderfrø
- '1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk røget paprikapulver
- 1 tsk tørret rosmarin
Gør som følger:
- Lav linse- og valnøddecrumble. Forvarm ovnen til 150°C ved varmluft. Lad linserne dryppe af i et dørslag og skyl dem, lad dem dryppe af et stykke tid. Hak pekannødderne groft med en kniv. Læg linserne på to stykker køkkenrulle, og pres forsigtigt den overskydende fugt ud af linserne.
- Læg linserne med nødder og krydderier i en skål, og tilsæt krydderierne. Bland det forsigtigt, og spred det ud på en bageplade med bagepapir. Bag i midten af ovnen i 20-40 minutter, eller indtil linserne er tørre. Hæld dem i en skål til afkøling, og pak dem ved stuetemperatur i en glaskrukke med låg.
- Hvis du skal dampe grøntsagerne med det samme, skal du lade ovnen køle helt ned, før du damper dem.
- Halvér græskaret på langs, og skrab kernerne ud. Skær den i et par skiver, og fjern derefter skrællen med en kniv. Skær i stykker på 2-3 cm. Del også romanescokålen, og skær den i mundrette stykker.
- Læg grøntsagerne i en bradepanden. Sæt ovnen på fuld damp og temperaturen på 90°C. Sæt grøntsagerne i ovnen, og damp dem i ca. 20 minutter, eller indtil en gaffel glider let ned i græskarret. Krydr til sidst grøntsagerne med salt.
- Mens grøntsagerne damper, laves fetacremen. Smuldr fetaosten ned i skålen til en blender, tilsæt flødeost og vand, og blend, til det er glat. Hæld det op i en skål, og rør mayonnaisen i cremen. Hvis du vil, kan du komme fetacremen i en sprøjtepose, som gør den nem at servere og holde sig kold til servering.
- Servér de dampede grøntsager med cremen, og slut af med en sprød linse-nøddecrumble.
Se andre opskrifter til dampovn
Dampet laks med asiatisk misosauce
Kylling i ovn med sichuanpeber
Dampet laks med citron, asparges og kartofler
Se mere fra Electrolux
-
Opskrifter til dampovne
Her finder du inspirerende og nemme opskrifter til din dampovn.
-
-