Perfekt dampet ørred i dampovn
Tilberedningstid: 3 minutter
Portioner: 4
Se vores lækre opskrift på dampet ørred tilberedt i en dampovn. Fisken tilberedes skånsomt i dampovnen, så den ikke bliver tør og kedelig. Ørredens bløde smag bliver fremhævet, takket været dampens blide tilberedning. Perfekt både som hverdagsmad og til festlige lejligheder!
Tip! Server ørredfileterne med den klassiske smørsovs beurre blanc eller en lækker urteolie.
Ingredienser (4 portioner)
- 4 stk. ørredfileter med skind
- 25 g dild
- 2 dl madolie
- 75 g bladspinat
- Salt og peber
Sådan gør du:
- Varm olien til 80 grader i en gryde
- Kom dild, spinatblade og den varme olie i en blender
- Blend i 3-5 minutter, eller indtil olien bliver mørkegrøn
- Si olien og stil til afkøling
- Læg ørredfileterne på en smurt bageplade med skindsiden opad
- Damp fisken på Fuld damp ved 100 grader i ca. 3 minutter, eller indtil skindet let kan trækkes af
- Anret fisken på en tallerken, og dryp olien rundt om
Se andre opskrifter til dampovn
Kylling i ovn med sichuanpeber
Dampet laks med citron, asparges og kartofler
Dampet asparges med broccolini
Se mere fra Electrolux
-
Opskrifter til dampovne
Her finder du inspirerende og nemme opskrifter til din dampovn.
-
-