Perfekt dampet ørred i dampovn

Tilberedningstid: 3 minutter
Portioner:

Perfekt ångad röding

Se vores lækre opskrift på dampet ørred tilberedt i en dampovn. Fisken tilberedes skånsomt i dampovnen, så den ikke bliver tør og kedelig. Ørredens bløde smag bliver fremhævet, takket været dampens blide tilberedning. Perfekt både som hverdagsmad og til festlige lejligheder!

Tip! Server ørredfileterne med den klassiske smørsovs beurre blanc eller en lækker urteolie.

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 stk. ørredfileter med skind
  • 25 g dild
  • 2 dl madolie
  • 75 g bladspinat
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Varm olien til 80 grader i en gryde

  2. Kom dild, spinatblade og den varme olie i en blender

  3. Blend i 3-5 minutter, eller indtil olien bliver mørkegrøn

  4. Si olien og stil til afkøling

  5. Læg ørredfileterne på en smurt bageplade med skindsiden opad

  6. Damp fisken på Fuld damp ved 100 grader i ca. 3 minutter, eller indtil skindet let kan trækkes af

  7. Anret fisken på en tallerken, og dryp olien rundt om

 

Se andre opskrifter til dampovn

Kylling i ovn med sichuanpeber

Dampet laks med citron, asparges og kartofler

Cremede flødekartofler

Kartoffelsuppe med porre

Dampet asparges med broccolini

Sommerlig kartoffelsalat med nye kartofler

Confiteret kartoffel med Sous Vide

Se mere fra Electrolux

  • Damponv opskrifter
    Opskrifter til dampovne

    Her finder du inspirerende og nemme opskrifter til din dampovn.

  • Dampovn
    Dampovn

    Electrolux ovne med dampfunktion giver nye muligheder i køkkenet.

  • Madlavning
    Madlavning

    Gør madlavningen til en leg med vores innovative produkter.