Dampet laks med citron, asparges og kartofler i dampovn
Tilberedningstid: 30 minutter
Mængde: 4 personer
Se her, hvordan du laver perfekt dampet laks med citron, asparges og kartofler i en dampovn. Dampning af ingredienser i en dampovn bevarer smag og konsistens. Dampen tilbereder forsigtigt laksen, så du får en saftig, perfekt tilberedt laks. Kartoflerne får en fin tekstur og får selv skindet til at smage godt.
Denne opskrift er enkel, velsmagende og hurtig, og den er perfekt til familiemiddage. Og så slipper du for en masse opvask - du skal bare lægge alle ingredienserne i en form eller på en plade, så klarer dampovnen resten. Se hele opskriften her.
Ingredienser
- Kartofler
- Asparges
- Citron
- 500 g lakseside
- Salt
- Sort peber
- Persille
- Olivenolie
Sådan gør du:
- Indstil og forvarm dampovnen - vælg Full Steam ved 100 grader.
- Vask og skær kartoflerne i både. Vend dem i olivenolie, og krydr med salt og peber.
- Når ovnen har nået den rette temperatur lægges kartoflerne i et ildfast fad eller på en plade, og placeres midt i ovnen. Damp kartoflerne i 25 minutter.
- Mens kartoflerne tilberedes, gøres asparges klar. Fjern den nederste del af hver asparges ved at bøje enden ned, indtil den løsner sig. Hak persillen fint.
- Tag kartoflerne ud af ovnen efter 25 minutter, og gør plads til laksen. Læg laks og asparges sammen med kartoflerne.
- Dryp med olivenolie, presset citronsaft og den finthakkede persille. Krydr laks og asparges med salt og peber.
- Damp i yderligere 5-6 minutter
Se mere fra Electrolux
-
Opskrifter til dampovne
Her finder du inspirerende og nemme opskrifter til din dampovn.
-
-