Dampet laks med asiatisk misosauce
Tilberedningstid: 30 minutter
Portioner: 4
Dampning er det bedste, du kan gøre ved laks: Dampen bevarer laksens smag og tilbereder den skånsomt uden at udtørre fisken. Med madlavningstermometeret i Electrolux' dampovn kan du sikre dig, at laksen kommer ud af ovnen på det helt rigtige tidspunkt.
I denne enkle opskrift serveres den dampede laks med en asiatisk sauce, hvor miso tilfører en fyldig umami, og ingefær og anis tilfører en pikant krydring. De grønne grøntsager, der placeres ved siden af laksen, dampes, indtil de er kogte.
Du kan dampe laksen enten hel eller skåret i portioner.
Ingredienser
- 800 g skind- og benfri laksefilet, fra den tykke del
- Salt
- 250 g grønne asparges (når de er i sæson) eller 2 stykker fennikel
- ½ kinakål, sortkål eller grønkål
- 1 spsk ristede sesamfrø
Miso-sauce:
- Et stykke ingefær på størrelse med en tommelfinger
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk misopasta
- ¼ dl sojasauce
- ½ dl risvineddike
- 1 spsk sesamolie
- ½ tsk anisfrø
Sådan gør du:
- Rens laksen ved at skære den tynde fedtstribe på bugen væk. Skær eventuelt laksen i portionsstykker. Drys overfladen med salt.
- Knæk enderne af aspargesene og skræld dem. Skær aspargesene i halve på langs. Læg asparges og paksoi i den dampkoger med huller, som følger med ovnen. Når ovnen er varm, løftes dampkogeren over på den anden bakke og sættes i ovnen.
- Sæt ovnen på fuld damp og temperaturen på 80 grader.
- Damp i 7 minutter, og tag ud af ovnen. Gør plads til laksen ved at skubbe grøntsagerne til side. Læg laksen i dampkogenre. Stik madlavningstermometeret i den tykkeste del af laksen. Når laksens kernetemperatur er 48 °C, og laksen er saftig og lyserød indeni, er den klar.
- Forbered saucen, mens laksen damper i ovnen. Skræl og hak ingefæren fint, hak hvidløget fint. Kom alle ingredienserne i en blender, og purér dem.
- Når laksen er færdig (ca. 15 minutter), tages den ud af ovnen. Brug to spatler til forsigtigt at flytte laksen over på et serveringsfad, og placer også grøntsagerne rundt om laksen. Slut af med at hælde saucen over laksen og grøntsagerne, og pynt med sesamfrø.
Se andre opskrifter til dampovn
Dampet romanesco med fetacreme
Kylling i ovn med sichuanpeber
Dampet laks med citron, asparges og kartofler
Se mere fra Electrolux
-
Opskrifter til dampovne
Her finder du inspirerende og nemme opskrifter til din dampovn.
-
-