Confiterede kartofler med Sous Vide
Tilberedningstid: 60-120 minutter
Portioner: 4
Sådan lever du confiterede kartofler med Sous Vide-metoden i en dampovn. Confiterede kartofler er et dejligt tilbehør, hvor både kartofler, sauce og krydderier opvarmes sammen. At confitere kartofler betyder at tilberede dem i fedt, ofte med krydderier. Det giver kartoflerne endnu mere smag.
Tilberedes med fordel i en vakuumpose, dvs. en forseglet pose, som kan tåle varme og kan genbruges efter den såkaldte Sous Vide-metode. Det er smart at bruge en vakuumpose, men alternativt kan man lægge kartoflerne i en form med høje kanter.
Se hele opskriften nedenfor.
Ingredienser (4 portioner)
- 400 g kartofler, vasket og skrubbet
- 200 g olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 1 bundt timian
- Havsalt
Sådan gør du:
- Læg kartoflerne i en vakuumpose sammen med hvidløg, salt og timian
- Tilsæt olivenolien og forsegl i vakuumpakkeren
- Vælg Sous Vide-programmet. 84 grader i 1-2 timer
- Åbn posen, og hæld indholdet i et fad. Toppes med havsalt
Se andre opskrifter til dampovn
Kylling i ovn med sichuanpeber
Dampet laks med citron, asparges og kartofler
Se mere fra Electrolux
-
Opskrifter til dampovne
Her finder du inspirerende og nemme opskrifter til din dampovn.
-
-