Confiterede kartofler med Sous Vide

Tilberedningstid: 60-120 minutter
Portioner:
4

Confiterad potatis med sous vide

Sådan lever du confiterede kartofler med Sous Vide-metoden i en dampovn. Confiterede kartofler er et dejligt tilbehør, hvor både kartofler, sauce og krydderier opvarmes sammen. At confitere kartofler betyder at tilberede dem i fedt, ofte med krydderier. Det giver kartoflerne endnu mere smag.

Tilberedes med fordel i en vakuumpose, dvs. en forseglet pose, som kan tåle varme og kan genbruges efter den såkaldte Sous Vide-metode. Det er smart at bruge en vakuumpose, men alternativt kan man lægge kartoflerne i en form med høje kanter.

Se hele opskriften nedenfor.

 

Ingredienser (4 portioner)

  • 400 g kartofler, vasket og skrubbet
  • 200 g olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt timian
  • Havsalt

Sådan gør du:

  1. Læg kartoflerne i en vakuumpose sammen med hvidløg, salt og timian

  2. Tilsæt olivenolien og forsegl i vakuumpakkeren

  3. Vælg Sous Vide-programmet. 84 grader i 1-2 timer

  4. Åbn posen, og hæld indholdet i et fad. Toppes med havsalt

 

Se andre opskrifter til dampovn

Kylling i ovn med sichuanpeber

Dampet laks med citron, asparges og kartofler

Cremede flødekartofler

Dampet ørred med urteolie

Kartoffelsuppe med porre

Dampet asparges med broccolini

Sommerlig kartoffelsalat med nye kartofler

Se mere fra Electrolux

  • Damponv opskrifter
    Opskrifter til dampovne

    Her finder du inspirerende og nemme opskrifter til din dampovn.

  • Dampovn
    Dampovn

    Electrolux ovne med dampfunktion giver nye muligheder i køkkenet.

  • Madlavning
    Madlavning

    Gør madlavningen til en leg med vores innovative produkter.