Vegansk glutenfrit bananbrød
Bananbrød med et twist
En chokoholikers drøm. Dette bananbrød er med chiafrø og agavesirup i stedet for sukker. Et helt vegansk og glutenfri bananbrød, som familie og venner vil elske.
Ingredienser
4 bananer (mos), 1 spsk smeltet kokosolie, 1 dl agavesirup, 1 spsk chiafrø blandet med 3 spsk vand, 1 dl kakaostykker, 1 dl hakket mørk chokolade, 2 dl speltmel (Lara bruger en glutenfri variant, fuldkornshvede kan også bruges), 1 spsk bagepulver, 0,25 spsk natron, en knivspids kanel, 0,25 tsk vanilleekstrakt, 0,5 dl kokosmælk, 2 spsk kakaopulver
Trin 1
Forvarm ovnen til 180 grader. Bland de mosede bananer, kokosolie, agave og chiafrøene og vandet godt sammen i en skål. Rør mel og natron i.
Trin 2
Tag cirka 1/3 af blandingen og bland det med kokosmælk, kakaopulver, hakket chokolade, kanel og vanille. Hæld blandingen uden chokolade i en brødform med bagepapir i, og hæld chokoladeblandingen over. Tag en kniv og "skær" gennem dejen nogle gange for at skabe en marmoreret effekt. Læg bananskiver ovenpå.
Trin 3
Bag bananbrødet i ovnen i 35-40 minutter, eller indtil du kan stikke en tandstikker ned i midten af brødet uden at der sidder dej på, når den trækkes op. Lad brødet køle af en smule inden du skærer i det.
Mød Lara Zaugg
Som en vaskeægte chokoholiker og connoisseur elsker Lara Zuagg at skabe nye desserter ved at eksperimentere i køkkenet. Hun deler sin passion og sine kreationer på sin populære blog Vanillacrunnch. Med et klart fokus på sundhed, er hendes opskrifter ofte glutenfrie eller veganske. Chokolade er hjørnestenen i hendes bagte og rå desserter, hvor hun ofte bytter traditionelle ingredienser ud med sundere altivernativer. Vi bad Lara om at dele tre af hendes yndlingsopskrifter.