Ingredienser til citronmarengstærte
(Nok til 20 cm bred)
Patè sucree
50 g sukker, 130 g smør, 180 g mel, 10 g vand
Creme
25 g mel, 170 g sukker, 100 g citronjuice, to æg, et æggeblomme, 1g salt, skal fra en citron
Marengs
To æggehvider, 100 g sukker, 35 g vand
Tilberedning
1) Tilbered patè sucrée
Brug Electrolux Assistent til at blande mel, pulversukker og smør til det får brødkrummekonsistens. Kom vand i og bland til dejen hænger sammen. Saml dejen i en kugle og dæk det til med plastikfolie. Lad den hvile i køleskabet i ca. 20 minutter. Forvarm ovnen til 180°C.
Pisk og rør og få bedre bageresultater. Vores Assistent gør det hårde arbejde til en ren leg, så du får mere tid til de sjove ting.
2) Tilbered patè sucrée
Brug en kagerulle til at rulle dejen ud på en let melet overflade. Fyldes i bunden og siden af en 20 cm bred form med udtagelig bund. Skær kanterne til. Kom dejen i fryseren i 30 minutter. Fadet med dejen er nu klar. Sæt det i ovnen og bag i ca. 10 minutter eller til det er gyldent. Sæt det til side.
3) Lav din marengs
Bland sukker og vand i en pande og kog det op. Når det koger, sættes et madlavningstermometer i gryden. Når sukkeret er 110°C varmt, piskes æggehvide ved mellemhastighed. Når det er 120°C varmt, tages panden af varmen. Med induktion kan du hurtigt og let få så høj temperatur. Drys det varme sukker i med den skummende æggehvide.
4) Lav din marengs
Sørg for at piske marengsingredienserne løbende, så æggene ikke blandes. Når al sirup er kommet i, mixer du videre til skålen føles kold og marengsen er 37°C. Fyld en sprøjtepose med marengs og kom det i fryseren til det er klar til brug.
5) Lav det silkebløde fyld
Lav lækker og blød citronfyld ved at blande citroncreme, citronsaft og mel. I en separat skål blandes æg, æggeblomme, salt og sukker. Piskes forsigtigt. Piskes til det er blødt og hæld cremen i den forbagte tærtedej.
6) Opnå en flot citronfarve
Hæld 100 ml vand i kombidampovnens ovnrum. Stil knappen på PlusSteam-symbolet og varm ovnen op til 150℃. Tryk på PlusSteam-knappen og vent i fem minutter. Bages 20 minutter eller til gylden. Lad citrontærten køle helt af og pynt med marengs. Hvorfor ikke bruge flammen til at gøre marengs sprød og give den lidt farve?