Dampede dumplings i airfryeren

Tilberedningstid: 10 minutter
Mængde: 1-2 personer

Dampning er slet ikke svært med en airfryer med dampfunktion - Her er en enkel opskrift på hjemmelavede dumplings fyldt med svinekød, scampi, salat og kål med lækre smage fra Asien. Disse små dumplings er nemme at tilberede i vores airfryer med dampfunktion. Du kan nemt dampe dumplings direkte i airfryeren eller få sprødstegte dumplings på ingen tid.

 

Ingredienser

Til fyldet

  • 150 g hakket svinekød
  • 60-70 g scampi (rejer)
  • 2 tsk. ingefær
  • 2 tsk. citrongræs
  • Salatkål / kinakål
  • Skalotteløg
  • 1 spsk. østerssauce
  • 1 spsk. japansk sojasauce
  • 0,5 spsk. sesamolie
  • Salt
  • Sort peber

  • Optøet dumplingdej/Gyoza-plader (fås i asiatiske købmandsbutikker eller velassorterede supermarkeder)
  • Pak choi

Til dipsaucen 

  • 4 spsk. japansk sojasauce
  • 4 spsk. riseddike
  • 4 spsk. sukker
  • 0,5 spsk. sesamolie
  • 1-2 tsk. chiliolie (eller efter eget ønske)
  • 0,5 spsk. sesamfrø
  • 1 revet hvidløgsfed

Sådan gør du

  1. Hak scampien i små stykker, og bland den med svinefarsen i en skål.

  2. Snit salatkål/kinakål, skalotteløs, citrongræs og ingefær fint. Bland alle ingredienserne til fyldet sammen. Tilsæt salt, peber, østerssauce, soja og sesamolie. Bland det hele godt. Del derefter pak choi.

  3. Fyld dumplingdejen/gyozas med ca. en halv spiseskefuld fyld. Fugt kanterne med en våd finger, og fold dine dumplings sammen.

  4. Vælg programmet Airfryer + Steam

  5. Indstil til 180°C i 10 minutter

  6. Efter 6 minutter lægges pak choi i kurven og dampes sammen med dumplings.

  7. Bland alle ingredienser til dumplingsaucen.

  8. Top med forårsløg og dipsaucea

Se mere fra Electrolux