Dampede dumplings i airfryeren
Tilberedningstid: 10 minutter
Mængde: 1-2 personer
Dampning er slet ikke svært med en airfryer med dampfunktion - Her er en enkel opskrift på hjemmelavede dumplings fyldt med svinekød, scampi, salat og kål med lækre smage fra Asien. Disse små dumplings er nemme at tilberede i vores airfryer med dampfunktion. Du kan nemt dampe dumplings direkte i airfryeren eller få sprødstegte dumplings på ingen tid.
Ingredienser
Til fyldet
- 150 g hakket svinekød
- 60-70 g scampi (rejer)
- 2 tsk. ingefær
- 2 tsk. citrongræs
- Salatkål / kinakål
- Skalotteløg
- 1 spsk. østerssauce
- 1 spsk. japansk sojasauce
- 0,5 spsk. sesamolie
- Salt
- Sort peber
- Optøet dumplingdej/Gyoza-plader (fås i asiatiske købmandsbutikker eller velassorterede supermarkeder)
- Pak choi
Til dipsaucen
- 4 spsk. japansk sojasauce
- 4 spsk. riseddike
- 4 spsk. sukker
- 0,5 spsk. sesamolie
- 1-2 tsk. chiliolie (eller efter eget ønske)
- 0,5 spsk. sesamfrø
- 1 revet hvidløgsfed
Sådan gør du
- Hak scampien i små stykker, og bland den med svinefarsen i en skål.
- Snit salatkål/kinakål, skalotteløs, citrongræs og ingefær fint. Bland alle ingredienserne til fyldet sammen. Tilsæt salt, peber, østerssauce, soja og sesamolie. Bland det hele godt. Del derefter pak choi.
- Fyld dumplingdejen/gyozas med ca. en halv spiseskefuld fyld. Fugt kanterne med en våd finger, og fold dine dumplings sammen.
- Vælg programmet Airfryer + Steam
- Indstil til 180°C i 10 minutter
- Efter 6 minutter lægges pak choi i kurven og dampes sammen med dumplings.
- Bland alle ingredienser til dumplingsaucen.
- Top med forårsløg og dipsaucea
Se mere fra Electrolux
-
-
-
Airfryer opskrifter
Find velsmagende og nemme opskrifter til din airfryer. Find inspiration til lækre måltider, snacks og tilbehør.