Lav sund og nærende mad med en dampovn

Få mest muligt ud af dine råvarer i en ovn med dampfunktion, som bevarer madens bedste egenskaber. Vi lister seks stærke grunde til, hvorfor du bør tilberede flere retter i dampovn.

Damp giver sund mad fuld af næring

Flere undersøgelser viser, at mad tilberedt i damp indeholder en markant større mængde vitaminer og mineraler end mad der koges i vand. Færre næringsstoffer forsvinder under tilberedningen, og retten bliver dermed mere næringsrig og sund. Ved damptilberedning bevares madens farver også bedre, og da vi først spiser med øjnene, ser dampet mad mere indbydende ud.

Undgå farligt fedt

Dampet mad indeholder mindre fedt, da du helt kan undlade fedtstof, som normalt skal bruges til stegning.

Bevar næringsstoffer og konsistens

Ved hjælp af damp bevares op til 90 % C-vitamin*. Farve og spændstighed bevares, når du tilbereder maden i en ovn med damp – dampede råvarer absorberer nemlig ikke unødig væske, og ingen vigtige næringsstoffer koges væk.

*Baseret på eksterne tests som sammenlignede indholdet af C-vitamin i rå broccoli i forhold til dampet broccoli. Testen er baseret på ascorbinsyre (vitamin C) i fødevarer ved hjælp af HPLC/UV-synlig metode.

Korrekt pH-værdi

Når du koger grøntsager, går de fra at være basiske til at være syredannende. Men når du damper dem, bevarer de deres korrekte pH-værdi og du får dermed en bedre balance i din krop.

Hurtigt og nemt at tilberede

Når du laver mad i en ovn med damp, er der mindre arbejde under selve tilberedningen, fordi en stor del af retterne passer sig selv. Maden er desuden hurtigere færdig, fordi ovnen holder en mere jævn temperatur. Resultatet: Du får mere tid til andre ting.

Da dampet mad ikke tager smag fra andre retter i samme ovn, kan du effektivisere madlavningen og tilberede flere retter på én gang – i samme ovn. Det er endnu en måde at spare tid på og gøre madlavningen lettere.

 

Lignende artikler

Dampovn – den komplette guide

Hvordan fungerer en dampovn?

Sund mad til børn – 5 gode vaner til de mindste

Hvad er Sous Vide?

Se mere fra Electrolux