Hvad er Sous Vide? Vi hjælper dig!

Sous Vide-tilberedning betyder at du vakuumpakker råvarerne og tilbereder dem ved lav temperatur i et vandbad i ovnen.

Drømmer du om at lave mad som de professionelle gør på restauranten, men i dit eget køkken? Så er Sous Vide-teknikken noget for dig! Med denne metode kan selv den mest kræsne kok skabe retter, der når velsmagende højder. Men hvordan fungerer Sous Vide egentlig? Her er svarene, så du kan komme i gang!

Nylagat saftigt kött skärs i bitar på en skärbräda.

Sous Vide: hemmeligheden bag perfekt madlavning

Den største fordel ved at bruge Sous Vide er, at du praktisk talt fjerner risikoen for at råvaren bliver udkogt. Fisken og kødet bliver simpelthen saftig og mør. Når du bruger Sous Vide tilberedningsteknikken, betyder det, at du først vakuumforsegler dine ingredienser og derefter koger dem i vandbad ved konstant lav temperatur.

Hvorfor bruge Sous Vide?

Den største fordel ved at bruge Sous Vide er, at du praktisk talt fjerner risikoen for at råvaren bliver udkogt. Fisken og kødet bliver simpelthen saftig og mør. Når du bruger Sous Vide tilberedningsteknikken, betyder det, at du først vakuumforsegler dine ingredienser og derefter koger dem i vandbad ved konstant lav temperatur.

Råvaror placeras en vakuumtäta påsar i väntan på att tillagas.

Madlavning i en pose

Nøglen til Sous Vide-tilberedning er god vakuumforsegling. Ingredienserne fyldes med smag ved at blive kogt i en pose i et fugtigt miljø. Ved at vakuumpakke råvarer forsegles fugt, aroma, næringsstoffer og smag. Det giver et professionelt resultat derhjemme.

Kom godt i gang med Sous Vide – sådan gør du:

  1. Udstyr
    For at lave mad med Sous Vide skal du bruge:

    • Det klassiske udstyr er en Sous Vide-stav (cirkulator)
    • Eller en dampovn med Sous Vide-program eller en induktionskogeplade med et trådløst madlavningstermometer
    Vakuumpakker, vakuumpose eller lynlåspose, der er egnet til madlavning
    • Stor gryde (gælder, hvis du laver mad med Sous Vide-stav eller induktionskogeplade)
    • Stegepande for at få den perfekte stegeoverflade

  2. Forsegl råvaren med en vakuumpakker
    Læg råvaren sammen med olie, krydderier og krydderurter eller ønsket krydderi i en vakuumpose eller lynlåspose, der er egnet til brug i vandbad eller anden madlavning. Sørg for at vælge en posestørrelse, der kan indeholde de ingredienser, du vil tilberede. Sørg også for, at lukningen er tæt.

  3. Læg posen i vandbadet eller dampovnen
    Indstil den ønskede temperatur på din Sous Vide-stav eller dampkoger. Sænk derefter den forseglede vakuumpose ned i vandet eller i dampovnen. Hvor lang tid det tager, afhænger af ​​råvaren, mængden og hvilken tilberedningstemperatur du ønsker.

  4. Hurtig bruning efter Sous Vide
    Efter tilberedning tager du blot kødet eller fisken ud af vakuumposen og bruner det på grillen eller i stegepanden, så det får en lækker sprød overflade.

Vakuumförpackad mat läggs in i en ångugn från Electrolux.

Madlavning med Sous Vide i en dampovn

Oplev magien ved en dampovn og Sous Vide – den nemme måde at skabe retter i restaurantkvalitet hjemme.

Brug Sous Vide-programmet

Med vores udvalgte dampovne med Sous Vide-program kan du lave mad direkte i din ovn. Vandbeholderen skal fyldes med vand – ligesom når du laver mad med damp. Med Sous Vide-programmet kan du tilberede kød, fisk, skaldyr, grøntsager eller frugt ved lav temperatur. Efter Sous Vide-tilberedning skal kød som regel brunes i en pande, så det får en sprød skorpe.

Perfekte resultater – hver gang

Med Sous Vide-programmet er det næsten umuligt at overkoge en råvare. Med vakuumforseglede poser og damp har du total kontrol over madens temperatur, hvilket betyder, at den aldrig bliver for tør – selvom du foretrækker den gennemstegt!

Sous Vide tilberedning med induktion

Kan man tilberede Sous Vide uden en stav? Ja, det kan man! På vores induktionskogeplader med trådløst madlavningstermometer kan du opretholde en bestemt temperatur til Sous Vide-tilberedning, så du kan lave mad direkte i gryden på komfuret i stedet for at bruge en Sous Vide-stav.

Det trådløse madlavningstermometer tjekker temperaturen og kommunikerer med induktionskogepladen, så du ikke skal bekymre dig om overkogning.

 

 

Lignende artikler

Dampkogning – den komplette guide

Hvad er en dampovn?

Lav lækker og næringsrig mad ved hjælp af damp

Se mere fra Electrolux

  • Gulerødder vakuumpakkes med en vakuumforsegler inden de tilberedes.
    Vakuumpakker

    Få en større smagsoplevelse ved at marinere maden i vakuumpose og Sous Vide-tilberedning.

  • En åben dampovn med mad der lige er tilberedt.
    Ovn med dampfunktion

    Tag din madlavning til næste niveau. Se vores dampovne.

  • En kvinna och en man umgås och lagar mat i ett stilrent kök.
    Tips og inspiration

    Se flere inspirerende artikler med tips til hjemmet og hverdagen.