Symboler og funktioner på din Electrolux-ovn

Senest opdateret 02-08-2023 13:28

Bagning i ovn i et køkken
Din Electrolux-ovn har en masse praktiske funktioner og programmer som gør det sjovere at lave mad. Nedenfor ser du en oversigt over ovnens forskellige funktioner og symboler – så du kan udnytte den fuldt ud.

Forskellige Electrolux-ovne kan have forskellige funktioner og programmer. På samme måde er navnene på funktioner og symboler muligvis ikke de samme på tværs af alle modeller. Tjek venligst hvilke funktioner og symboler der gælder for din specifikke ovnmodel.

Daglig madlavning

De mest almindeligt anvendte tilberedningsfunktioner og en beskrivelse af hver af dem er angivet nedenfor. Der er givet nyttige anbefalinger om hvorfor og hvordan man bedst bruger hver tilberedningsfunktion for at sikre optimale resultater.

Konventionel madlavning (over- og undervarme)
Til daglig madlavning på et rilleniveau. Fungerer til alt fra gryderetter til bagværk.

Anbefalet brug:
  • Brug kun 1 rilleniveau, så varmen fordeler sig jævnt over og under dit fad. Et ekstra niveau ville blokere for varmen

Varmluft
Til daglig madlavning på op til 3 niveauer på samme tid. Blæseren fordeler varm luft for at tilberede maden jævnt uden at blande lugte mellem retterne.

Anbefalet brug:
  • Indstil temperaturen 20ºC lavere end konventionel madlavning
Varmluft med fugt
Få lette og luftige resultater, når du bager på et rilleniveau. God til kager, småkager og sødt brød. Sparer energi ved at bruge restvarme.

Anbefalet brug:
  • Hold lågen lukket under tilberedningen for at bevare fugten i ovnen
Undervarme
Bag med undervarme til bunden har fået en jævn brun farve. God til pizza eller tærte.

Anbefalet brug:
  • Brug det nederste rilleniveau i ovnen
Grill
Grill eller brun grøntsager og kød jævnt. Også god til at riste brød.

Anbefalet brug:
  • Brug det øverste rilleniveau i ovnen
Turbo Grill
Steg kød og fjerkræ mørt med sprød overflade. Ved at bruge en kombination af varmluft og overvarme brunes maden jævnt.

Anbefalet brug:
  • Brug mellem- eller nederste rille i ovnen
  • Brug et madlavningstermometer for at få de bedste resultater  
Gratinering
Giver din lasagne eller kartoffelgratin en gylden, sprød skorpe.

Anbefalet brug:
  • Brug det midterste rilleniveau i ovnen


Tilberedning med damp

Damp kan tage din madlavning til næste niveau. Bevar saftigheden i alt fra lækre bagværk til din yndlingsgryderet. Hvis din ovn har dampfunktioner, kan du lære, hvordan du bruger dem her.

Steamify®
Til daglig madlavning med damp. Ovnen justerer dampniveauet automatisk baseret på temperaturvalg. Madlavning med damp bevarer næringsstoffer og forbedrer smagen til enhver form for retter.

Anbefalet brug:
  • Ved tilberedning under 100 ºC kan du sætte mad i ovnen med det samme. Ingen grund til at forvarme

Lær mere om, hvordan du bruger Steamify®.




Fugtighed
Få mørt, saftigt fjerkræ eller kød og en sprød, skinnende overflade til brød eller bagværk ved at bruge en kombination af varmluft og damp. Afhængigt af din ovnmodel kan du have op til fire luftfugtighedsniveauer at lave mad med.

Der er 4 tilgængelige niveauer for luftfugtighed:
  • Lav: God til enhver gryde, fjerkræ eller kød
  • Medium: God til at tilberede stuvede eller spareribs, og brød eller sød gærdej
  • Høj: God til sarte retter som cremecreme, flans, terriner og fisk.
  • Fuld damp: En kombination af damp og varme. God til grøntsager, fjerkræ, kød og gryderetter


Lær mere om, hvordan du laver mad med damp.

Dampregenerering (genopvarmning)
Genopvarm forsigtigt maden for at bevare smag og konsistens. God til rester og til at opfriske daggammelt brød eller bagværk. Når man bruger damp til genopvarmning, udtørrer maden ikke.

Anbefalet brug:
  • Placer risten midt i ovnen
Lær mere om, hvordan du bruger Steam Regenerating-funktionen.
SteamBake / True Fan PLUS
Bag brødet jævnt med dampskud som giver en blød krumme og sprød skorpe. God til enhver form for brøddej.
Brødbagning
Nyd friskbagt brød med blød krumme og sprød overflade med jævn bagning med lejlighedsvise dampskud. God til enhver form for brøddej

Lær mere om, hvordan du bager brød med damp.
Yoghurt
Få cremet og tyk hjemmelavet yoghurt.

Anbefalet brug:
  • For ekstra syrlighed, damp yoghurten i længere tid
Sous Vide
Tilbered maden ved en præcis temperatur i vakuumforseglede poser for at få den bedste smag og konsistens ud af grøntsager, fisk, fjerkræ eller kød.

Lær mere om, hvordan du laver mad med Sous Vide.


Forberedelser

Din ovn kan komme med adskillige praktiske funktioner, hjælper dig med at spare dig tid og gøre madlavningen så let som muligt. Optøning af mad har aldrig været hurtigere eller nemmere. Du kan opvarme tallerkener inden servering for at skabe en restaurantoplevelse derhjemme. Hold maden varm, mens et andet element af dit måltid stadig tilberedes, eller hvis du er nødt til at udsætte spisningen.

Optøning
Nænsom optøning gør at maden bevarer smagen, når den tilberedes. Ovnblæseren fordeler luften jævnt, og det reducerer optøningstiden til det halve sammenlignet med at lade maden stå og tø op på køkkenbordet.

Anbefalet brug:
  • Brug ovnens midterste rilleniveau
  • For at få det bedste resultat skal du tage maden ud af emballagen og placere den i et ovnsikkert fad
Hold maden varm
Hold tilberedt mad varm og klar til at spise. Ovnen holder en jævn temperatur, så maden ikke bliver overkogt.
Opvarmning af tallerkener
Varm forsigtigt dine tallerkener op inden servering.

Anbefalet brug:
  • Er tallerkenerne stablede, så roter dem med nogle minutters mellemrum, så varmen fordeles jævnt

Specialfunktioner

Nogle af vores ovne har specialfunktioner, der giver dig mulighed for at lave bestemte specialiteter derhjemme. Du kan f.eks. lave lækker pizza, konservere frugt og grøntsager, eller stille din dej til perfekt hævning.

Pizza
Bag dejen jævnt med en sprød skorpe. God til pizza, quiche, tærte eller tærte.

Anbefalet brug:
  • Brug det nederste niveau i ovnen
  • Forvarm bagepladen, mens ovnen varmer op

Lær mere om, hvordan du bruger pizzafunktionen.
Konservering
Bevar frugt og grøntsagers saftighed når du konserverer ved lav temperatur.

Anbefalet brug:
  • Brug det nederste niveau i ovnen
  • For de bedste resultater skal du bruge beholdere, der lukkes med en klemme. Undgå skruelågeller metaldåser
  • Sørg for, at der er afstand mellem glassene når de står i ovnen
Slow Cook
Tilbered mad ved lav temperatur med længere tilberedningstid for at bevare næringsstoffer og få møre resultater. God til grøntsagsgryderet eller brisket.
Hævning af dej
Hjælper dejen med at hæve med ensartet varme og fugtighed før bagning. Du kan bruge en mindre mængde gær for at opnå gode resultater inden for 1-2 timer, afhængigt af dejens ingredienser.

Anbefalet brug:
  • Brug det nederste rilleniveau i ovnen
  • Der er ingen grund til at tildække dejen 
  • Undgå langtidshævning


For mere information om din specifikke ovnmodel, se brugsanvisningen. Du kan finde din brugsanvisning her.

Find din brugsanvisning
Find din brugsanvisning

Få hjælp, find instruktioner og anden dokumentation til dit produkt.

Electrolux Smart Home
Electrolux Smart Home

A smart home with Taste, Care, Wellbeing and Peace of Mind experiences for better, more enjoyable and sustainable living.

Tilbehør og reservedele
Tilbehør og reservedele

Find originale reservedele til dine Electrolux-produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.