Din Electrolux-ovn har en masse praktiske funktioner og programmer som gør det sjovere at lave mad. Nedenfor ser du en oversigt over ovnens forskellige funktioner og symboler – så du kan udnytte den fuldt ud.
Forskellige Electrolux-ovne kan have forskellige funktioner og programmer. På samme måde er navnene på funktioner og symboler muligvis ikke de samme på tværs af alle modeller. Tjek venligst hvilke funktioner og symboler der gælder for din specifikke ovnmodel.
Daglig madlavning
De mest almindeligt anvendte tilberedningsfunktioner og en beskrivelse af hver af dem er angivet nedenfor. Der er givet nyttige anbefalinger om hvorfor og hvordan man bedst bruger hver tilberedningsfunktion for at sikre optimale resultater.
Konventionel madlavning (over- og undervarme) Til daglig madlavning på et rilleniveau. Fungerer til alt fra gryderetter til bagværk. Anbefalet brug:
| |
Varmluft Til daglig madlavning på op til 3 niveauer på samme tid. Blæseren fordeler varm luft for at tilberede maden jævnt uden at blande lugte mellem retterne. Anbefalet brug:
| |
Varmluft med fugt Få lette og luftige resultater, når du bager på et rilleniveau. God til kager, småkager og sødt brød. Sparer energi ved at bruge restvarme. Anbefalet brug:
| |
Undervarme Bag med undervarme til bunden har fået en jævn brun farve. God til pizza eller tærte. Anbefalet brug:
| |
Grill Grill eller brun grøntsager og kød jævnt. Også god til at riste brød. Anbefalet brug:
| |
Turbo Grill Steg kød og fjerkræ mørt med sprød overflade. Ved at bruge en kombination af varmluft og overvarme brunes maden jævnt. Anbefalet brug:
| |
Gratinering Giver din lasagne eller kartoffelgratin en gylden, sprød skorpe. Anbefalet brug:
|
Tilberedning med damp
Damp kan tage din madlavning til næste niveau. Bevar saftigheden i alt fra lækre bagværk til din yndlingsgryderet. Hvis din ovn har dampfunktioner, kan du lære, hvordan du bruger dem her.
Steamify® Til daglig madlavning med damp. Ovnen justerer dampniveauet automatisk baseret på temperaturvalg. Madlavning med damp bevarer næringsstoffer og forbedrer smagen til enhver form for retter. Anbefalet brug:
Lær mere om, hvordan du bruger Steamify®. | |
Fugtighed Få mørt, saftigt fjerkræ eller kød og en sprød, skinnende overflade til brød eller bagværk ved at bruge en kombination af varmluft og damp. Afhængigt af din ovnmodel kan du have op til fire luftfugtighedsniveauer at lave mad med. Der er 4 tilgængelige niveauer for luftfugtighed:
Lær mere om, hvordan du laver mad med damp. | |
Dampregenerering (genopvarmning) Genopvarm forsigtigt maden for at bevare smag og konsistens. God til rester og til at opfriske daggammelt brød eller bagværk. Når man bruger damp til genopvarmning, udtørrer maden ikke. Anbefalet brug:
| |
SteamBake / True Fan PLUS Bag brødet jævnt med dampskud som giver en blød krumme og sprød skorpe. God til enhver form for brøddej. | |
Brødbagning Nyd friskbagt brød med blød krumme og sprød overflade med jævn bagning med lejlighedsvise dampskud. God til enhver form for brøddej Lær mere om, hvordan du bager brød med damp. | |
Yoghurt Få cremet og tyk hjemmelavet yoghurt. Anbefalet brug:
| |
Sous Vide Tilbered maden ved en præcis temperatur i vakuumforseglede poser for at få den bedste smag og konsistens ud af grøntsager, fisk, fjerkræ eller kød. Lær mere om, hvordan du laver mad med Sous Vide. |
Forberedelser
Din ovn kan komme med adskillige praktiske funktioner, hjælper dig med at spare dig tid og gøre madlavningen så let som muligt. Optøning af mad har aldrig været hurtigere eller nemmere. Du kan opvarme tallerkener inden servering for at skabe en restaurantoplevelse derhjemme. Hold maden varm, mens et andet element af dit måltid stadig tilberedes, eller hvis du er nødt til at udsætte spisningen.
Optøning Nænsom optøning gør at maden bevarer smagen, når den tilberedes. Ovnblæseren fordeler luften jævnt, og det reducerer optøningstiden til det halve sammenlignet med at lade maden stå og tø op på køkkenbordet. Anbefalet brug:
| |
Hold maden varm Hold tilberedt mad varm og klar til at spise. Ovnen holder en jævn temperatur, så maden ikke bliver overkogt. | |
Opvarmning af tallerkener Varm forsigtigt dine tallerkener op inden servering. Anbefalet brug:
|
Specialfunktioner
Nogle af vores ovne har specialfunktioner, der giver dig mulighed for at lave bestemte specialiteter derhjemme. Du kan f.eks. lave lækker pizza, konservere frugt og grøntsager, eller stille din dej til perfekt hævning.
Pizza Bag dejen jævnt med en sprød skorpe. God til pizza, quiche, tærte eller tærte. Anbefalet brug:
| |
Konservering Bevar frugt og grøntsagers saftighed når du konserverer ved lav temperatur. Anbefalet brug:
| |
Slow Cook Tilbered mad ved lav temperatur med længere tilberedningstid for at bevare næringsstoffer og få møre resultater. God til grøntsagsgryderet eller brisket. | |
Hævning af dej Hjælper dejen med at hæve med ensartet varme og fugtighed før bagning. Du kan bruge en mindre mængde gær for at opnå gode resultater inden for 1-2 timer, afhængigt af dejens ingredienser. Anbefalet brug:
|
For mere information om din specifikke ovnmodel, se brugsanvisningen. Du kan finde din brugsanvisning her.