Er du nysgerrig efter at finde ud af hvordan du tilbereder mad med damp, men usikker på, hvor du skal starte? Lad Steamify®-funktionen guide dig. Steamify® gør det nemmere end nogensinde før at dampkoge sunde og lækre måltider. Denne funktion findes på udvalgte Electrolux ovnmodeller.
Hvad er Steamify®, og hvorfor skal du bruge funktionen?
De fleste mennesker er ikke klar over de mange fordele der er ved damp. Madlavning med damp bevarer næringsstoffer, vitaminer, farver og smag. Dine måltider vil indeholde mindre fedt, da du bruger mindre olie, og det bliver let at bevare madens saftighed. Når du laver mad ved hjælp af damp, kan du se frem til sundere og lækrere måltider.
Steamify® er en funktion, der gør damptilberedning nemmere, end du kan forestille dig. Med Steamify® behøver du ikke ændre den måde, du laver mad på, hvis du er vant til at lave mad med varm luft eller over- og undervarme. Du behøver ikke finde ud af, hvordan og hvornår du skal tilføje damp. Din ovn tilføjer den rigtige mængde damp på det rigtige tidspunkt for dig. Steamify® kan erstatte næsten alle dine sædvanlige madlavningsvaner og give dig lækrere måltider med minimal indsats.
Sådan bruger du Steamify®
Du skal blot vælge Steamify®-funktionen og indstille temperaturen med skyderen på displayet. Dette bør være den temperatur, du normalt bruger, når du laver mad med varmluft, eller som oplyses i din opskrift. Ovnen indstiller automatisk dampniveauet for dig, baseret på temperaturen.
1. Tryk på Steamify®-ikonet på displayet
2. Indstil grader ved at klikke på temperaturen på displayet. Skub den til den rigtige temperatur
3. Tryk på START for at begynde tilberedningen
4. Følg instruktionerne på skærmen for at fylde vandbeholderen om nødvendigt
5. Tryk på OK
Steamify® vil endda anbefale temperatur baseret på hvilke resultater du ønsker at opnå. Når du flytter temperaturskyderen, viser ovnen forventede resultater ved forskellige temperaturer:
- 50-100°C – Damp til dampning
- 105-130°C – Damp til stuvning
- 135-150°C – Damp som giver sprødhed
- 155-230°C – Damp til bagning og stegning
Tips og tricks
- Når du tilbereder retter, der kræver 135°C og derover, skal du indstille din ønskede tilberedningstid, så du fuldt ud kan udnytte flertrins-tilberedningsprocessen i Steamify®
- Når du bruger damp for at få sprødhed og indstiller timeren, tændes grillfunktionen automatisk i de sidste minutter
- Når du bruger damp til bagning og stegning og indstiller timeren, tænder undervarmen de sidste minutter så bunden bliver sprød
For mere information om din specifikke ovnmodel, se brugsanvisningen. Du kan finde din brugsanvisning her.
Nu hvor du har lært om Steamify®-funktionen, vil du måske også lære mere om, hvordan du laver mad med damp.