Nyd lækker ovnbagt pizza. Pizza-funktionen findes på udvalgte ovnmodeller.
Hvad er pizzafunktionen, og hvorfor skal du bruge den?
Som navnet antyder, er denne funktion optimeret til at få perfekt hjemmelavet pizza. Høj cirkulation af varm luft og overvarme i kombination med undervarme, er afgørende for at få boblende ost og lækkert fyld, og den sprødeste kant. Du kan også bruge denne funktion til at bage tærter eller brød.
Sådan bruger du pizzafunktionen
1. Vælg pizzafunktionen på din ovn og indstil temperaturen. Den ideelle tilberedningstemperatur er mellem 200°C og 230°C
2. Forvarm ovnpladen, før du placerer din pizza på den for at få det bedste resultat
3. Læg din pizza på ovnpladen og sæt den ind i oven på det tredje rilleniveau
4. Bag din pizza i 15-20 minutter
Pizzafunktionen har dette symbol på din ovn:
Tips og tricks
- Det er ideelt at bruge en pizzasten når du bager pizza, da den leder og holder på varmen. Det gør, at bunden får en jævn, sprød overflade. Opdag mere om madlavning med pizzastenen
- Når du bruger pizzafunktionen, kan du generelt indstille temperaturen 20-40°C lavere, end du ville for over-/undervarmefunktioner
- Brug kun en plade i ovnen for at få både intensiv bruning og sprød bund
- Pizzafunktionen kan også bruges til andet end pizza. Se forslag nedenfor.
Mad | Temperatur °C | Tid (min) | Rilleniveau |
Pizza (tynd skorpe) | 200 - 230 | 15 - 20 | 3 |
Pizza (med meget fyld) | 180 - 200 | 20 - 30 | 3 |
Tærte | 180 - 200 | 40 - 55 | 3 |
Spinat-tærte | 160 - 180 | 45 - 60 | 3 |
Ost- og skinketærte (Quiche Lorraine) | 170 - 190 | 45 - 55 | 3 |
Frugttærte | 170 - 190 | 45 - 55 | 3 |
Cheesecake | 140 - 160 | 60 - 90 | 3 |
Æbletærte, med låg | 150 - 170 | 50 - 60 | 3 |
Grøntsagstærte | 160 - 180 | 50 - 60 | 3 |
For mere information om din specifikke ovnmodel, se brugeranvisningen. Du kan finde din brugsanvisning her.
Nu hvor du har mestret kunsten at lave pizza ved hjælp af pizzafunktionen, har du måske lyst til at lære mere om andre brugervenlige funktioner, din ovn har at tilbyde. Klik her for en oversigt over ovnfunktioner og symboler.