Sådan bruger du Sous Vide-funktionen på din Electrolux-dampovn

Senest opdateret 02-08-2023 14:12

Sous vide madlavning og brug af sous vide-funktionen på din ovn

Sous Vide forsegler fugt, aroma, næringsstoffer og smag, så du får professionelle resultater derhjemme. Den største fordel ved at bruge Sous Vide er at du praktisk talt fjerner risikoen for udkogning. Da maden selvbraiseres i vakuumforseglede poser, intensiverer denne tilberedningsmetode også smagen af det, du laver. Denne funktion findes på Electrolux SteamPro ovnmodeller.

Man forbinder ofte Sous Vide med kød, men du kan også tilberede fisk og skaldyr, fjerkræ, grøntsager og kartofler på denne måde. Du kan endda lave smilende æg med perfekt stivnede hvider og flydende æggeblommer.

Hvad du skal bruge

Bortset fra din ProSteam-ovn, skal du bruge Sous Vide-poser og en vakuumforsegler.

Sous Vide-poser

Vakuumforseglingsposerne fra Electrolux er designet til at blive genbrugt og er lavet af mere genanvendeligt plastmateriale end tidligere modeller*, find dem her. De produceres også med op til 40 % mindre CO2-udledning end tidligere**. Poserne er kompatible med Sous Vide-ovne, vakuumforseglere og vakuumforseglerskuffer.

Husk at lægge vakuumposen til genbrug efter tilberedning. Når du har brugt vakuumposen skal du fjerne alle madrester i posen for at undgå forurening af genbrugsbeholderen. Herefter kan du smide posen i plastikgenbrugsbeholderen.

*Posen er lavet af NEXT FLEX MP0X (Format>A4), der er genanvendelig i henhold til EN 13430 (svarende til DIN EN 13430)

**Ifølge en livscyklusvurdering (LCA) udført af Electrolux

Vakuumforsegler

For at forsegle Sous Vide-poserne skal du bruge en vakuumforsegler. Du kan enten vælge en bordmodel eller en indbygningsskuffe. Med vores bærbare vakuumforseglere kan du eksperimentere i køkkenet, da de er fleksible og nemme at bruge. Hvis du vil gå all in med Sous Vide, kan du udstyre dit køkken med en eksklusiv indbygget vakuumforseglingsskuffe.

Sådan bruger du Sous Vide-funktionen

1. Fyld vandskuffen op til det maksimale niveau ifølge anvisningerne, og skub den tilbage på plads
2. Placer din mad i en Sous Vide-pose, og vakuumforsegl den. Sæt posen på ovnristen, på tredje rille
3. Vælg Sous Vide-funktionen på din SteamPro®-ovn
4. Indstil tilberedningstid
5. Indstil temperatur
6. Tryk på START

Tips og tricks

  • Vi anbefaler at svitse rødt kød kort på en pande eller på grillen efter brug af Sous Vide-funktionen. Det vil give kødet en sprød overflade
  • Når du tilbereder flere stykker fjerkræ eller fisk i en pose, skal du placere dem ved siden af hinanden og ikke oven på hinanden for at sikre, at de bliver korrekt tilberedt
  • Hvis du vil forberede et måltid ved at fryse vakuumforseglet mad: tag plastikposerne direkte fra fryseren til ovnen, når du bruger Sous Vide-funktionen


For mere information om din specifikke ovnmodel, se brugsanvisningen. Du kan finde din brugsanvisning her.

Nu ved du hvordan Sous Vide-tilberedning foregår. Her kan du lære mere om, hvordan du laver mad med damp.

Registrer dine produkter
Registrer dine produkter

Registrer dine produkter i MyElectrolux, så har du al information samlet ét sted.

Skriv en anmeldelse
Skriv en anmeldelse

Din mening er vigtig for os. Vi sætter pris på at du tager dig tid til at skrive, og vi opmuntrer dig til at skrive en anmeldelse som afspejler netop din oplevelse af produktet.